afdrukken

Regionaal Overslagstation (ROS+)

IDM levert ook haar bijdrage bij het hergebruik

Onder de vleugels van de vroegere verbrandingsoven is sinds begin 2002 een ROS+ ondergebracht. ROS staat voor regionaal overslagstation en de plus staat voor herstelling. In dit ROS+ komen alle afgedankte elektrische en elektronische apparaten toe die ingezameld worden via de recyclageparken, een aantal winkeliers en kringwinkels. Bij IDM worden al deze toestellen gesorteerd volgens herstelbaarheid:

1. Toestellen die niet te herstellen zijn worden uitgesorteerd in de verschillende fracties zodat ze kunnen afgevoerd worden naar de juiste verwerkingscentra:

  • Glas, ferro- en non-ferrometaal kunnen volledig gerecycleerd worden.
  • Beeldbuizen vormen de secundaire grondstof voor nieuw beeldbuisglas.
  • Het ontgaste ployurethaan dient als poeder in isolatiebeton.
  • Het gemalen kunststof vindt zijn weg naar de kunststofrecyclage.
  • Aluminium krijgt een nuttige toepassing in aluminiumovens.2. Toestellen waarbij herstellen zowel economisch als ecologisch verantwoord is, worden in 3 verschillende labo‘s bij IDM gerepareerd, uitgebreid gecontroleerd, langdurig getest en grondig opgepoetst. Eenmaal dit traject gepasseerd kunnen ze verkocht worden in de kringwinkels en krijgen ze een nieuw leven. Dankzij de professionele kwaliteit van de herstelateliers worden alle toestellen nadien verkocht in de kringwinkels met een garantie van 6 maanden. Breng met je vereniging een bezoek aan het ROS+. Minimum aantal deelnemers: 15 personen.

Kom met je vereniging op bedrijfsbezoek: aanvraagformulier.

Ateliers1

Ateliers4

Ateliers2

AteliersWasmachines

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167