afdrukken

IDM al meer dan 45 jaar straf in afvalbeleid 

IDM blies in 2017 45 kaarsjes uit. Een gebeurtenis die we niet onopgemerkt voorbij wilden laten gaan. Een feestje drong zich op. Een gelegenheid die we ook aangrepen om onze nieuwe site in de Moortelstraat plechtig in te huldigen.


De afvalophaling nu is een wereld van verschil met die van 45 jaar geleden. Toen ging alles de straat op. Alles belandde in 1 vuilniskar en nadien in 1 put. Dat was de realiteit. Nu, meer dan 45 jaar later, pakken we het uiteraard helemaal anders aan. Gelukkig maar.


IDM is één van de 27 Vlaamse intercommunales die zorgt voor een efficiënte aanpak van het lokaal afvalbeleid. De evolutie die we de laatste decennia meemaakten, vierden we op vrijdag 22 september 2017 samen met al onze partners en stakeholders.


We toverden onze stockage-loods op de nieuwe site in de Moortelstraat om tot een gezellige ontvangstruimte, aangekleed met foto‘s van vroeger & nu, we lanceerden onze nieuwe slogan en onze bedrijfsfilm en trakteerden de aanwezigen op een receptie.


Stand-up comedian Joost Van Hyfte (geboren en getogen in de IDM-gemeente Zelzate) was de gastheer voor de academische zitting. Hij praatte de avond aan elkaar en gaf ons zijn ludieke kijk op het afvalbeleid. Speeches waren er van Henny De Baets, Administrateur-Generaal bij OVAM en Christof Delatter, coördinator van Interafval. Ook onze eigen algemeen directeur Dirk Strubbe en voorzitter Piet Penneman spraken het publiek toe.

Wil je graag nog even nagenieten? Bekijk dan zeker het foto-album.

Wie wil, kan ook de presentatie van onze directeur Dirk Strubbe en de presentatie van IDM-voorzitter Piet Penneman herbekijken.

De viering werd ook opgeluisterd met een aantal filmpjes. Zo lanceerden we meteen ook onze bedrijfsfilm. Je kan hem hier herbekijken.


En we gingen met onze camera ook langs in onze 6 gemeenten en polsten bij ons personeel wat hen is bijgebleven over de samenwerking met IDM de afgelopen jaren en vroegen ook wat er de komende jaren nog zou kunnen verander. Het resultaat kan je hier herbekijken.


Alle aanwezigen kregen een aandenken mee naar huis en ook onze bedrijfsbrochure werd in een nieuw jasje gestopt. Deze kan je hier bekijken.

Ook het personeel mocht meeschuiven aan de feesttafel. Op zaterdag 23 september 2017 werden zij getrakteerd op een lekkere bbq, met aansluitend dansfeest. De foto's vind je hier.

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167